Nustokite gadinti kotletus: dėl trijų kepimo klaidų jie tampa ąžuoliniai

Nuotrauka: iš viešų šaltinių

Net patyrusios šeimininkės kartais stebisi, kodėl kotletai būna kieti, sausi ar guminiai.

Kokios yra dažniausios klaidos, kai gaminant maltinukus kotletai būna kieti ir sausi, ir kaip jų lengvai išvengti, kad patiekalas visada būtų minkštas ir sultingas.

Net patyrusios šeimininkės kartais stebisi, kodėl kotletai būna kieti, sausi ar guminiai. Iš pirmo žvilgsnio kotletai yra paprastas dalykas: mėsa, kiaušinis, svogūnas ir prieskoniai. Tačiau būtent maži niuansai lemia, koks bus jūsų patiekalas. Jei norite, kad kotletai visada būtų purūs ir sultingi, svarbu nedaryti tipinių klaidų, kurios nepastebimai sugadina rezultatą.

Trys pagrindinės klaidos, dėl kurių kotletai būna kieti

  • Per ilgas maltos mėsos maišymas. Kuo ilgiau maišote šaukštu ar rankomis, tuo mėsa tampa tankesnė. Per ilgai minkant baltymai susitraukia ir kotletai praranda minkštumą. Kaip tai daryti teisingai: Mėsytę maišykite tik tol, kol ingredientai susijungs ne ilgiau kaip 40 sekundžių.
  • Įdedama per daug duonos arba miltų. Norėdami, kad kotletai būtų minkšti, daugelis žmonių deda daugiau duonos ar džiūvėsėlių, nei reikia. Tačiau dėl per didelio užpildų kiekio struktūra tampa tanki, o paruoštas patiekalas – sausas. Optimalus duonos kiekis yra ne daugiau kaip 20 % mėsos tūrio.
  • Kotletus kepkite ant per didelės ugnies. Dėl aukštos temperatūros greitai apskrunda plutelė, o kotletas viduje lieka žalias. Norint, kad kotletas taptų tinkamas kepti, teks jį per daug apdžiovinti. Pradėkite kepti ant vidutinės ugnies, tada ją sumažinkite ir leiskite kotletams iškepti.
  • Kad kotletai visada būtų sultingi, į maltą mėsą įpilkite šaukštą šalto vandens arba grietinėlės – taip mėsa taps švelnesnė ir neperdžius.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingos patarimų ir gyvenimo triukų idėjos