Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Šis paprastas būdas padės greitai išsaugoti mandarinus, kad jie taptų saldūs ir sultingi be jokių pastangų.
Pasitaiko, kad namuose turite visą tinklą mandarinų, bet vietoj laukiamo saldumo jie pasirodo rūgštūs arba neskanūs. Juos gaila išmesti, o valgyti – nusivilti. Laimei, yra labai paprastas ir beveik nežinomas būdas, kuris per 15 minučių gali visiškai pakeisti mandarinų skonį ir padaryti juos daug saldesnius. Nereikia jokių prieskonių ar cukraus – užtenka to, ką turite kiekvienoje virtuvėje.
Kaip rūgščius mandarinus paversti saldžiais per 15 minučių
- Įdėkite mandarinus į šiltą vandenį. Pripilkite dubenį šilto, bet ne karšto, maždaug 45 °C temperatūros vandens. Mandarinus visiškai panardinkite ir palikite 10 minučių. Ką tai daro? Veikiant karščiui, žievės ląstelės išsiplečia ir vaisius pradeda aktyviau išskirti ir perskirstyti natūralų cukrų. Dėl to skonis tampa švelnesnis ir saldesnis.
- Kiekvieną vaisių lengvai apverskite. Po šiltos vonelės paimkite po vieną mandariną ir delnu ant stalo jį lengvai suvyniokite. Kodėl taip reikia daryti. Taip vidinės membranos suminkštėja, sultys susimaišo – ir skonis tampa švelnesnis, malonesnis ir ne toks rūgštus.
- Prieš patiekdami laikykite šaldytuve. Įdėkite mandarinus į šaldytuvą dar 5 minutėms. Atvėsinti mandarinai būna saldesni – tai citrusinių vaisių ypatybė.
- Mandarinuose yra natūralios rūgšties ir fruktozės. Šilumoje cukrus atrodo ryškesnis, o rūgštis pastebimai silpnesnė. Dėl šio paprasto proceso net ir rūgščiausi citrusiniai vaisiai tampa skanesni.
Papildoma gudrybė labai rūgštiems vaisiams
Jei mandarinai visiškai sugedę, pabandykite padaryti nedidelį pjūvį ir palaikyti juos 10 minučių vandenyje su šaukšteliu druskos. Druska sumažins rūgštingumą, bet jos skonio nejausite.
