Kaip pasirinkti saldžiuosius mandarinus pagal išorinius požymius

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Saldžiųjų mandarinų pasirinkimas

Daugeliui žmonių žiema, Kalėdų šventės neatsiejamos nuo mandarinų aromato. Tačiau tenka nusivilti, kai vietoj lauktų saldžių švenčių burnoje pasigirsta rūgštus nusivylimas, nes patraukliai atrodantis vaisius gali turėti citrinos skonį.

Norėdami išsirinkti tikrai saldžius mandarinus, turite žinoti keletą patikrintų gudrybių, dalijamės jomis.

Kaip išsirinkti mandarinus pagal formą

Pirmiausia turėtumėte atkreipti dėmesį į vaisiaus išvaizdą ir geometriją, nes tai pirmieji saldumo požymiai.

Pirmiausia ieškokite plokščios formos, tobulai apvalūs mandarinai, priešingai jų estetiniam patrauklumui, dažnai būna rūgštūs. Daug patikimiau laikomi šiek tiek plokšti viršuje ir apačioje, primenantys miniatiūrinį moliūgą. Tokia forma paprastai yra tiesioginis didelio saldumo požymis.

Antrasis svarbus elementas yra išgaubta „bamba”. Ypatingą dėmesį reikėtų atkreipti į vaisiaus pagrindą – vietą, kur jis yra pritvirtintas prie šakos. Kuo ši „bamba” didesnė ir labiau išgaubta, tuo didesnė tikimybė gauti saldų vaisių. Didelė kalva susiformuoja, kai mandarinas turėjo dvynę dukrą, ir šią savybę dažnai lydi padidėjęs cukraus kiekis.

Mandarinų rinkimas už odelės

Žievės spalva ir tekstūra gali būti klaidinanti, tačiau yra pagrindiniai brandos požymiai. Turėtumėte atkreipti dėmesį į medaus korio tekstūrą, paimkite mandariną į ranką, jo žievelė turi būti nelygi kaip apelsino, o ne gumbuota. Kuo pastebimesnės poros, tuo plonesnė žievelė ir tuo saldesnis paprastai būna viduje esantis minkštimas.

Paprastas testas – lengva nulupti. Jei žievelė lengvai nusilupa nuo skiltelių, tai rodo, kad vaisius yra tinkamai prinokęs. kita vertus, tvirtai prigludusi žievelė dažnai slepia rūgštų skonį.

Taip pat nepamirškite, kad spalva nėra svarbiausia: saldžiausi egzemplioriai ne visada būna ryškiai oranžiniai. dažnai jie turi gelsvą atspalvį ar net lengvą žalsvą rausvumą, kuris būdingas tokioms veislėms kaip marokietiška ar abchaziška.

Svoris, tvirtumas ir skonis padės išsirinkti saldžiuosius mandarinus

Kad įvertintumėte vaisių sultingumą, pasverkite juos – visada turėtumėte rinktis sunkesnį iš dviejų vienodo dydžio mandarinų. Sunkesnis svoris tiesiogiai rodo vaisių sultingumą, o lengvesni paprastai jau būna pradėję džiūti.

Nuspaustas geras mandarinas turi būti kietas, bet ne per kietas ar minkštas, o tai rodo, kad jis yra visiškai subrendęs.

Galiausiai, prinokęs mandarinas turi stipriai kvepėti – intensyvus citrusinių vaisių aromatas juntamas net per žievelę. Kvapui abejingi mandarinai beveik visada nuvilia skoniu.

Ką daryti su rūgščiu derliumi

Jei jūsų pirkinys pasirodė rūgštus, nereikia nusiminti. Nuskinti citrusiniai vaisiai nesubręsta, tačiau iš jų galima pagaminti skanių priedų ir desertų.

Kulinariniam perdirbimui rūgštūs mandarinai puikiai tinka uogienėms, konfitams ar pikantiškam padažui prie mėsos gaminti. Kaitinant su cukrumi, jų rūgštumas virsta gardžia žievele.

Norėdami pagerinti skonį, vaisius galite dvi-tris dienas palaikyti šiltoje vietoje, jie taps minkštesni ir šiek tiek saldesni, nes išgaruos drėgmės perteklius.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingos patarimų ir gyvenimo triukų idėjos