Ką daryti kepant bulves, kad jos nepriliptų prie keptuvės: veiksminga gyvenimo gudrybė

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Kodėl bulvės prilimpa prie keptuvės ir kaip teisingai kepti: profesionalių virėjų paslaptys

Daugelis žmonių susiduria su ta pačia problema: bulvės nuolat prilimpa prie keptuvės, net jei įpilama daugiau augalinio aliejaus. Rezultatas – vietoj apetitą keliančių tolygiai auksinių gabalėlių lieka išteptas mišinys. Profesionalūs virėjai jau seniai pastebėjo, kad kalta visai ne keptuvė ar aliejaus kiekis – priežastis kita. Yra vienas labai paprastas būdas, leidžiantis bulves kepti taip, kad jos nepriliptų ir turėtų traškią auksinę plutelę.

Vienintelis veiksmas, kurį reikia atlikti, kad bulvės nepriliptų

Prieš kepdami bulves gerai nuplaukite šaltame vandenyje ir būtinai nusausinkite. Kodėl tai veikia. Bulvių paviršiuje yra didelis krakmolo sluoksnis. Būtent šis krakmolas tampa „klijais”, per kuriuos gabaliukai:

  • prilimpa prie karštos keptuvės;
  • pertrauka;
  • tolygiai neapskrudinkite;
  • vietoj to, kad būtų traškūs, virsta koše.

Jei bulves kelis kartus nuplausite, kol vanduo bus skaidrus, ir nusausinsite popieriniu rankšluosčiu, krakmolo perteklius išnyks ir bulvės nebelips prie keptuvės paviršiaus.

Kaip tinkamai kepti bulves, kad jos nepriliptų prie keptuvės

  1. Bulves supjaustykite vienodais gabalėliais. Taip jos keps palaipsniui.
  2. 2 kartus nuplaukite švariame vandenyje. Taip pašalinsite daugiausia krakmolo.
  3. Visiškai išdžiovinkite. Drėgmė yra traškumo priešas.
  4. Keptuvė turi būti gerai įkaitinta. Aliejų reikia pilti tik jai įkaitus.
  5. Dažnai neapverskite. Leiskite gabalėliams apskrusti.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingos patarimų ir gyvenimo triukų idėjos