Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Patiekalas pasirodo lengvas, sveikas, subtilus skonis ir atrodo labai efektyvus ant šventinio stalo.
Įlanka iš raudonųjų žuvų sriubos rinkinio – tai biudžetinis variantas ir puiki alternatyva šaltibarščiams. Patiekalas lengvas, sveikas, subtilaus skonio ir labai efektingai atrodo ant šventinio stalo.
Receptas
Ingredientai:
- Raudonosios žuvies sriubos rinkinys 1 kg
- svogūnai 1 vnt.
- morkos 1 vnt.
- vandens 2 litrai
- želatina 40 g
- juodieji pipirai 8-10 žirnelių
- lauro lapas 2 vnt.
- Druska
Paruošimas:
- Nulupkite svogūnus, morkas.
- Žuvies rinkinį nuplaukite, sudėkite į šaltą vandenį, pastatykite ant ugnies, užvirinkite, nuimkite putas, sudėkite svogūnus, morkas, juoduosius žirnelius, lauro lapą, druską ir virkite 25 minutes, periodiškai nuimdami putas.
- Atsargiai išimkite žuvį iš sultinio, šiek tiek atvėsinkite, nulupkite kaulus.
- Sultinį perkoškite, supilkite želatiną, gerai išmaišykite (apie tris minutes), užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies.
- Į lėkštes sudėkite išvalytą žuvį, tada virtas morkas, supjaustytas apskritimais, ir užpilkite sultiniu.
- Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir nusiųskite į šaldytuvą.
