Trys šių džiovintų vaisių gabalėliai per dieną suteiks odai švytėjimo

Nuotrauka: iš viešų šaltinių

Vos trys vaisiai per dieną ne tik numalšins potraukį saldumynams, bet ir taps galinga atjaunėjimo priemone.

Pasirodo, švytinčios odos ir geros sveikatos paslaptis slypi ne elitinio kremo indelyje, o džiovintų vaisių lentynoje. Onet pasakoja, kokius vaisius reikėtų valgyti norint turėti gražią odą.

Kokius džiovintus vaisius reikėtų valgyti norint turėti gražią odą

Vos trys vaisiai per dieną ne tik numalšins potraukį saldumynams, bet ir taps galinga atjaunėjimo priemone. Po 30 dienų reguliaraus vartojimo oda tampa lygesnė, stangresnė ir „gyvesnė”. Šio paprasto mitybos pokyčio poveikis dažnai pranoksta daugelio kosmetikos priemonių poveikį.

Džiovintos figos – tai naudos koncentratas. Džiovinimo procesas gerokai padidina skaidulų, mineralinių medžiagų ir antioksidantų kiekį.

Sveikatos matematika paprasta: 2-4 vaisių porcijoje (apie 40 g) yra tiek pat:

  • kalio tiek, kiek jo yra banane;
  • kalcio kaip saujoje migdolų;
  • vario, kaip šaukšte saulėgrąžų sėklų.

Ir visa tai vos už 100 kalorijų. Tai puikus užkandis, kuris nesugadina figūros, bet ilgam suteikia sotumo jausmą.

Kaip figos veikia odą

Kodėl figos vadinamos „valgomąja kosmetika”?

Natūralus kolagenas

Vaisiuose esantys varis ir cinkas yra būtini kolageno – baltymo, atsakingo už odos elastingumą ir raukšlėtą odą – sintezei.

Apsauga nuo senėjimo

Polifenoliai kovoja su laisvaisiais radikalais ir lėtina su amžiumi susijusius pokyčius.

Švarus veidas

Didelis skaidulų kiekis normalizuoja žarnyno veiklą. Sveikas žarnynas – tai švari oda be bėrimų, uždegimų ir matinės spalvos.

Kuo dar naudingos figos

Stiprūs kaulai

Trys figos sudaro beveik 10 % kalcio paros normos (tiek pat, kiek stiklinė pieno!). Tai – Dievo dovana tiems, kurie nevartoja pieno produktų.

Širdis ir kraujagyslės

Produktas padeda stabilizuoti gliukozės ir cholesterolio kiekį kraujyje.

Detox

Pektinai ir skaidulos veikia kaip švelnus organizmo šepetėlis, pagreitinantis medžiagų apykaitą ir šalinantis toksinus.

Kaip valgyti figas

Geriausia figas valgyti kaip desertą po vakarienės arba dėti į patiekalus: jos puikiai tinka prie avižinių dribsnių, skrebučių su rikotos sūriu, salotų su rukola ir riešutais.

Nepamirškite, kad figose gausu natūralių cukrų. Cukriniu diabetu sergantys žmonės turėtų apsiriboti trimis gabalėliais per dieną ir derinti jas su baltymais ar riebalais (pavyzdžiui, riešutais ar jogurtu), kad išvengtų cukraus kiekio kraujyje šuolių.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingos patarimų ir gyvenimo triukų idėjos