Nuotrauka: iš viešų šaltinių
Vos trys vaisiai per dieną ne tik numalšins potraukį saldumynams, bet ir taps galinga atjaunėjimo priemone.
Pasirodo, švytinčios odos ir geros sveikatos paslaptis slypi ne elitinio kremo indelyje, o džiovintų vaisių lentynoje. Onet pasakoja, kokius vaisius reikėtų valgyti norint turėti gražią odą.
Kokius džiovintus vaisius reikėtų valgyti norint turėti gražią odą
Vos trys vaisiai per dieną ne tik numalšins potraukį saldumynams, bet ir taps galinga atjaunėjimo priemone. Po 30 dienų reguliaraus vartojimo oda tampa lygesnė, stangresnė ir „gyvesnė”. Šio paprasto mitybos pokyčio poveikis dažnai pranoksta daugelio kosmetikos priemonių poveikį.
Džiovintos figos – tai naudos koncentratas. Džiovinimo procesas gerokai padidina skaidulų, mineralinių medžiagų ir antioksidantų kiekį.
Sveikatos matematika paprasta: 2-4 vaisių porcijoje (apie 40 g) yra tiek pat:
- kalio tiek, kiek jo yra banane;
- kalcio kaip saujoje migdolų;
- vario, kaip šaukšte saulėgrąžų sėklų.
Ir visa tai vos už 100 kalorijų. Tai puikus užkandis, kuris nesugadina figūros, bet ilgam suteikia sotumo jausmą.
Kaip figos veikia odą
Kodėl figos vadinamos „valgomąja kosmetika”?
Natūralus kolagenas
Vaisiuose esantys varis ir cinkas yra būtini kolageno – baltymo, atsakingo už odos elastingumą ir raukšlėtą odą – sintezei.
Apsauga nuo senėjimo
Polifenoliai kovoja su laisvaisiais radikalais ir lėtina su amžiumi susijusius pokyčius.
Švarus veidas
Didelis skaidulų kiekis normalizuoja žarnyno veiklą. Sveikas žarnynas – tai švari oda be bėrimų, uždegimų ir matinės spalvos.
Kuo dar naudingos figos
Stiprūs kaulai
Trys figos sudaro beveik 10 % kalcio paros normos (tiek pat, kiek stiklinė pieno!). Tai – Dievo dovana tiems, kurie nevartoja pieno produktų.
Širdis ir kraujagyslės
Produktas padeda stabilizuoti gliukozės ir cholesterolio kiekį kraujyje.
Detox
Pektinai ir skaidulos veikia kaip švelnus organizmo šepetėlis, pagreitinantis medžiagų apykaitą ir šalinantis toksinus.
Kaip valgyti figas
Geriausia figas valgyti kaip desertą po vakarienės arba dėti į patiekalus: jos puikiai tinka prie avižinių dribsnių, skrebučių su rikotos sūriu, salotų su rukola ir riešutais.
Nepamirškite, kad figose gausu natūralių cukrų. Cukriniu diabetu sergantys žmonės turėtų apsiriboti trimis gabalėliais per dieną ir derinti jas su baltymais ar riebalais (pavyzdžiui, riešutais ar jogurtu), kad išvengtų cukraus kiekio kraujyje šuolių.
