Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Patiekite su grietine arba bet kokiu padažu
Tai puiki galimybė skaniai ir sveikai pusryčiauti ar užkandžiauti iš nebrangių ingredientų. Tokie apetitiški kopūstų paplotėliai patiks net tiems, kurie nemėgsta kopūstų. Patiekite su grietine ar bet kokiu padažu.
Receptas
Ingredientai
- baltagūžiai kopūstai 250 g
- kietasis sūris 80 g
- vištienos kiaušinis 1 vnt.
- kvietiniai miltai 3 valg.
- grietinė 2 valg.
- geriamosios sodos 1/3 valgomojo šaukštelio.
- petražolių žalumynai 3 šakelės
- maltų juodųjų pipirų
- druska
Paruošimas:
- Kopūstus supjaustykite plonais šiaudeliais.
- Į puodą su vandeniu įberkite žiupsnelį druskos, užvirinkite, sudėkite kopūstus ir virkite 2-3 minutes. Išimkite į sietelį ir atvėsinkite.
- Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
- Petražoles nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir smulkiai sukapokite.
- Sudėkite kopūstus, kietąjį sūrį, kiaušinį, grietinę, žoleles, sodą, maltus juoduosius pipirus, druską, miltus ir gerai išmaišykite.
- Uždenkite maistine plėvele ir 20 minučių siųskite į šaldytuvą, tada kopūstų tešlą dėkite ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos ir formuokite paplotėlius.
- Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių, kol apskrus.
- Patiekite karštus.
