Cinamoniniai blyneliai: deserto receptas su švenčių kvapu

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Kvapnūs, švelnūs, šilto cinamono skonio – šie blyneliai tapo „TikTok” hitu.

Ruduo – tai metas, kai norisi šiek tiek daugiau šilumos, prieskonių ir namais kvepiančių desertų. Todėl tinklą užkariavo cinamono spiraliniai blyneliai, kuriuose vienu metu susijungia du kultiniai desertai: amerikietiški blyneliai ir cinamono bandelė. Saporo puslapis pasidalijo receptu, kuris jau dabar vadinamas šio sezono vizitine kortele.

Receptas

Ingredientai

blynų tešla

  • miltai 230 g
  • cukraus 3 šaukštai
  • raugas 2 šaukšteliai
  • 290 ml pieno
  • kiaušinis 1 vnt.
  • sviestas 60 g
  • grietinė 3 šaukštai
  • vanilės 1 šaukštelis
  • druskos ½ šaukštelio

cinamono įdaras

  • minkštas sviestas 6 šaukštai. l
  • rudojo cukraus 3 valg. š.
  • krakmolo 1 šaukštelis
  • cinamonas 2 šaukšteliai

grietinėlės glajus

  • cukraus pudros 120 g
  • grietinėlės sūris 2 valgomieji šaukštai
  • pienas 30 ml
  • vanilės ½ šaukštelio
  • druskos

Paruošimas

  1. Paruoškite cinamono spiralę. Nedideliame dubenyje sumaišykite suminkštintą sviestą, rudąjį cukrų, cinamoną ir krakmolą.
  2. Perpilkite mišinį į konditerinį maišelį arba maišelį su nupjautu kampučiu.
  3. Pagaminkite kreminį glajų. Kepimo miltelius, kreminį sūrį, pieną, vanilę ir druską išsukite iki vientisos masės. Glaistas turi būti tirštas, bet lengvai tekėti. Atidėkite į šalį.
  4. Paruoškite tešlą. Pirmame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
  5. Kitame sumaišykite pieną, kiaušinį, grietinę, aliejų ir vanilę.
  6. Sujunkite abu mišinius, lengvai išmaišykite, tešla gali būti su gumulėliais.
  7. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir lengvai patepkite aliejumi.
  8. Vienam blynui pilkite maždaug ¼ puodelio tešlos.
  9. Kai ant viršaus pasirodys burbuliukai, užtepkite spiralę cinamono įdaro.
  10. Uždenkite dangčiu ir kepkite 5-6 min., kad spiralė karamelizuotųsi.
  11. Pakartokite, kol tešla iškeps.
  12. Sudėkite šiltus blynus, gausiai apšlakstykite glajumi ir patiekite.

Patarimai

  • Dangtis yra būtinas, nes leidžia įdarui ištirpti, karamelizuoti, bet nesudegti.
  • Blynų neapverskite, spiralė turi būti kepama viršuje.
  • Jei norite lengvesnio varianto, grietinėlės sūrį galite pakeisti graikišku jogurtu.

Šie blyneliai puikiai tinka rudens savaitgaliams, kai norisi pledų, arbatos ir ko nors šilto bei cinamonu kvepiančio.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingos patarimų ir gyvenimo triukų idėjos