Vaikystės desertas: koldūnai su vyšniomis ir grietine „Smerekovaja hut” vėl madingi – receptas

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Desertas puikiai papildys šventinį stalą.

„Medis po sniegu”, „Šmerkaus namelis” arba „Vienuolyno namelis” – kaip tik taip nevadinamas šis pyragas su vamzdeliais su vyšniomis, kuris gausiai įdarytas grietine. Jis puikiai tiks prie arbatos ir kavos, taip pat bus puikus desertas šventiniam stalui. TSN.ua parengė virėjos Valerijos Matrochinos deserto receptą.

Receptas

Ingredientai

Tešlai:

  • 300 g miltų,
  • 200 g 82,5 % sviesto (šaldyto),
  • 200 g 20% grietinės,
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus.

Įdarui:

  • 1 kg vyšnių,
  • 80 g cukraus,
  • 80 g krakmolo.

Kremui:

  • 700 g 20% grietinės,
  • 300 g 33 % grietinėlės (šaltos),
  • 250 g cukraus pudros,
  • 10 g vanilinio cukraus.
  • Papuošimui skirti ingredientai
  • 50 g juodojo šokolado,
  • 50 ml grietinėlės.

Paruošimas

  1. Šaldytą sviestą patrinkite ant didelės tarkos. Sumaišykite jį su miltais ir cukrumi iki trupinių. Tada įmaišykite grietinę.
  2. Greitai užminkykite minkštą tešlą – tiesiog sumaišykite ingredientus. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 40-60 minučių.
  3. Vyšnias sumaišykite su cukrumi. Suberkite krakmolą ir gerai išmaišykite.
  4. Padalykite tešlą į 15 dalių. Kiekvieną jų labai plonai iškočiokite į stačiakampį. Į vidurį dėkite juostelę vyšnių įdaro. Tvirtai susukite į ritinėlį ir gerai užspauskite kraštus.
  5. Sudėkite vamzdelius siūle žemyn ant kepimo skardos. Kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes, kol taps auksinės spalvos. Kai vamzdeliai iškeps, leiskite jiems visiškai atvėsti.
  6. Kremo paruošimas. Išplakite šaltą grietinėlę su cukraus pudra iki minkštų viršūnių. Įmaišykite grietinę ir vanilinį cukrų. Švelniai išmaišykite mentele arba mikseriu.
  7. Formą, kurioje bus patiekiamas desertas, ištepkite kremu. Vamzdelius išdėliokite sluoksniais, kiekvieną iš jų patepdami kremu.
  8. Viršų ir šonus taip pat gerai ištepkite kremu, suformuokite namelio formą. Dėkite tortą į šaldytuvą per naktį.
  9. Ryte padarykite papuošimus. Grietinėlę pašildykite, kol ji bus karšta, bet neužvirs. Sudėkite šokolado gabalėlius, išmaišykite iki vientisos glazūros. Šią masę užpilkite ant „namelio” viršaus.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingos patarimų ir gyvenimo triukų idėjos