Senelės paslaptis veikia geriau nei brangios nepridegančios keptuvės: kaip tinkamai iškepti žuvį

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Mūsų močiutės kepdamos žuvį naudojo gudrų triuką, kuris dabar jau pamirštas.

Kepta žuvis yra mažiau sveika nei kepta ar ant grotelių kepta žuvis. Tačiau ji ne mažiau skani, todėl turi savo gerbėjų. Tačiau kepti žuvį keptuvėje gali būti sudėtinga. Ypač dėl purslų aliejaus.

Tačiau yra paprasta gudrybė, dėl kurios žuvies kepimas taps tikru malonumu, rašo Kobieta w INTERIA.PL.

Šaldytoje žuvyje yra daug vandens. Kartu su karštais riebalais jis sukelia aliejaus purslų, užteršia kaitlentę ir aplinkinį paviršių. Todėl prieš kepant žuvį geriau atitirpinti sietelyje ir kruopščiai nusausinti popieriniais rankšluosčiais.

Kaip tinkamai kepti žuvį keptuvėje

Žuviai kepti rinkitės keptuvę storu dugnu, kurioje greitai pasiekiama tolygi temperatūra. Riebalus reikėtų įkaitinti iki 180 laipsnių temperatūros. Taip mėsa greičiau „užsidarys” ir sugers mažiau riebalų, todėl bus mažiau kaloringa.

Po kurio laiko žuvį reikia kepti ant silpnos ugnies ir ne per ilgai – po kelias minutes iš kiekvienos pusės, o filė apversti tik vieną kartą.

Išėmus žuvį iš keptuvės, geriausia ją sudėti ant popierinio rankšluosčio, nes jis sugers riebalų perteklių.

Mūsų močiutės gudrybė, kaip kepti žuvį

Mūsų močiutės kepdamos žuvį naudojo gudrią gudrybę, kuri dabar jau pamiršta. Jos įkaitindavo keptuvę iki didelės ugnies, tada pabarstydavo ją plonu druskos sluoksniu. Tuomet supildavo ir įkaitindavo aliejų.

Druska gerai sugeria vandenį ir neleidžia aliejui išsilieti. Ji taip pat daro teigiamą poveikį kepamos žuvies kokybei, nes neleidžia jai prilipti prie keptuvės.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingos patarimų ir gyvenimo triukų idėjos