Kefyro blynai nenukris, jei tai padarysite su tešla: tai ne dėl sodos.

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Kai kurios šeimininkės mano, kad su soda blyneliai tikrai nenukris, bet tai ne apie tai.

Kiekviena šeimininkė kepa apkepus savaip – vienos naudoja iš kartos į kartą perduodamus receptus, kitos, priešingai, ieško naujų variantų. Tačiau net ir taikant patikrintus metodus ne viskas taip sklandžiai pavyksta – kartais, net jei viską darote teisingai, galiausiai taip ir nesuprantate, kodėl iškepusios bulvytės nukrenta. Pasirodo, yra keletas veiksnių, kurie daro tiesioginę įtaką.

Ką daryti, kad blynai nenukristų – patarimai

Blynai pajuosta dėl dviejų pagrindinių priežasčių – sodos ir acto derinio bei mielių. Priklausomai nuo recepto, galite naudoti vieną metodą arba abu iš karto. Svarbu, kad pagrindui tinka tik kefyras – jis suteikia reikiamo rūgštingumo.

Jei paėmėte rūgusio pieno produktą, išsiaiškinote, ar ant blynų reikia gesinti sodą su actu, panaudojote raugą, o pusryčiai vis tiek „nukrito”, vadinasi, kažkur įsivėlė klaida – neįvyko cheminė reakcija. Taip galėjo nutikti dėl to, kad:

  • Kefyras buvo šviežias, t. y. nepakankamai rūgštus;
  • nusipirkote ne kefyrą, o kefyro produktą;
  • neįdėjote pakankamai geriamosios sodos;
  • naudojote raugintą pieno produktą tiesiai iš šaldytuvo;
  • tešlą padarė per skystą arba netinkamai išmaišė gumulėlius.

Visi šie punktai įrodo, kad viskas priklauso nuo tešlos. Dažnai komponentų sąrašas nesikeičia, pagrindas visada yra maksimalaus riebumo kefyras, ir tada nesvarbu, ką dėti į paplotėlius: sodos ar raugo – abu komponentai „veikia” gerai, jei laikomasi dozavimo. Tačiau pagrindinė paslaptis slypi tešlos ruošimo procese. Kad netektų galvoti, kodėl apkepai tai pakyla, tai nukrenta, verta žinoti keletą niuansų.

  1. Pirma, jos nereikėtų maišyti per stipriai, ypač maišytuvu. Reikia tik pagal laikrodžio rodyklę (arba prieš laikrodžio rodyklę, nekeičiant krypties) ir mentele arba šakute. Jūsų užduotis – įsitikinti, kad tešloje nėra didelių burbuliukų, antraip, gaminiui atvėsus, jie išsipūs, o dėl to bulvytės praras tūrį.
  2. Antra, iš karto po tešlos paruošimo negalima pradėti kepti bulvyčių – reikia palaukti bent 10-15 minučių, kad miltai galutinai susimaišytų su kefyru ir kitais ingredientais, šiek tiek išbrinktų, o ruošiniai išlaikytų formą.
  3. Trečia, tešlai įsipylus, jos nereikėtų maišyti – taip, kaip esate įpratę daryti su blynais. Jei padarysite tokią klaidą, bus pažeista gaminio struktūra, sumažės tūris, jis „kris” jau gaminimo etape, o dar labiau – kepant.
  4. Ketvirtas niuansas, apie kurį mažai kas žino, yra keptuvės įkaitimo lygis. Daugelis yra įpratę manyti, kad kuo aukštesnė temperatūra, tuo geriau keps keptuvė, tačiau tai mitas. Idealus variantas yra vidutinė arba maža kaitra, bet jokiu būdu ne maksimali kaitra. Jei keptuvę įkaitinsite iki maksimalios temperatūros, bulvytės gerai iškeps išorėje, bet ne viduje, net jei atrodys iškepusios. Patekę į lėkštę, jie pavirs plokščiais blynais, todėl būtent kepimo metu jie turėtų „pasiekti” norimą būklę.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingos patarimų ir gyvenimo triukų idėjos