Kada sūdyti bulves: kulinarinės diskusijos pagaliau baigėsi

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Vieni teigia, kad reikia sūdyti šaltą vandenį, kiti – kad reikia sūdyti tik karštą ar net verdantį vandenį.

Klausimas, kada druskos dėti į vandenį prieš verdant ar po to, kai jis užverda, jau daugelį metų kelia diskusijas virtuvėje. Vieni teigia, kad reikia sūdyti šaltą vandenį, kiti, kad tik karštą ar net verdantį. Atsakymą į šį klausimą pateikia RBC-Ukraina, remdamasi lenkų mokslininkės, profesorės Katarzynos Syuzdak instagrama.

Kada sūdyti vandenį

Eksperto teigimu, praktiškai nėra jokio skirtumo, kada tiksliai įberti druskos.

Profesorius pažymi, kad būtent sūrus vanduo turi mažesnę šiluminę talpą nei gėlas vanduo, todėl įšyla šiek tiek greičiau. Tačiau yra niuansas, kad įbėrus druskos, vandens virimo temperatūra padidėja. Tačiau realiame gyvenime šis poveikis yra minimalus.

Jei į 1 litrą vandens įbersite arbatinį šaukštelį druskos, virimo temperatūra padidės tik 0,05 °C. Tai toks nereikšmingas skirtumas, kad gamindami maistą nepastebėsite jokio skirtumo.

„Taigi nėra prasmės ginčytis, kada tiksliai sūdyti vandenį”, – apibendrina A. Suzdakas.

Kiti patarimai

Komentaruose ji pažymi, kad bulves reikia pjaustyti vienodo dydžio, kad jos iškeptų tolygiai.

Taigi, atsakymas paprastas: sūdykite tada, kai jums patogu, skoniui ar virimo laikui tai beveik neturės įtakos. Toks patarimas gali kartą ir visiems laikams išspręsti įsisenėjusį kulinarinį ginčą.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingos patarimų ir gyvenimo triukų idėjos